Pálma Panzió Fót squash

Az Infraszaunáról

Infraszauna az új évezred, legjobb egészségőrző megoldása!

A kezelés során az infrasugarak (a láthatatlan hasznos fény tartományában, 2-25 mikrométeres hullámhosszon, mint az újszülött osztályok inkubátora) mélyen, kb. 4-cm-re behatolnak a bőr alá, ahol a fény átalakul hőenergiává, és a szervezetet felmelegítve hozza létre a méregtelenítő, sejtregeneráló hatást. A szervezetet nem terheli, hiszen a fény akadálytalanul, külső nyomás hatás nélkül jut be a szervezetbe, az átalakult hő, pedig belülről kifelé gyakorol nyomást, így erősíti az érrendszert, edzi az immunrendszert.

A szaunázás története

A meleg jót tesz, segít a gyógyulásban. Ezt már 5000 évvel ezelőtt is tudták. Köveket melegítettek, és a kövekkel telerakott gőzfürdőben izzadtak egészségükért. Milyen kellemesnek érezzük a Nap melengető infravörös sugarait is! A strand homokja melegíti a talpunkat vele - így élvezhetjük a kellemesen egyenletes meleget. A Kínából származó, 3000 éves hagyománnyal rendelkező kézrátételes gyógyítás alapjait ugyancsak az ember természetes infravörös sugárzásának gyógyító hatása képezi. A természetgyógyászat atyja, a Kos szigetéről származó Hippokratész 2500 évvel ezelőtt a lázat a szervezet betegség elleni gyógyító mechanizmusának nevezte, amely őszerinte tűzként tisztítja meg a testet. "Adjátok nekem az erőt, hogy lázat hozzak létre, és minden betegségetekből kigyógyítalak titeket!" - írta ugyanebben az időben Parmenides görög orvos. Az újabb kori történelemben 1866-ig nyúlik vissza a rákbetegek lázas állapot előidézésével történő kezelésének eredete. A súlyosan előrehaladott fertőzéses betegségek eredményes lázterápiájáért ítélték oda 1927-ben az orvosi Nobel-díjat.

Hogyan szaunázzunk? - Jó tanácsok.

Szaunázni többet jelent, mint ücsörögni a szaunapadon és izzadni a melegben: ez egy utazás különféle állomásokkal, melyeknek a végén megtalálhatjuk a test és lélek harmóniáját. Követve az alábbi tanácsokat, infraszaunázást pihetető élvezetes élménnyé teheti.

Sport

Fogyás, alakformálás

Néhány sport a kalóriaégetés szempontjából, kCal/órában:

A kutatások bebizonyították, hogy nem szükséges nagyon elfárasztania magát az embernek, hogy fitté váljon, fitt maradjon. Heti plusz 1000 Kcal elégetésével a cél elérhető. Nem számít hogyan, a lényeg, a kalóriaégetés stimulálása. Passzív edzés.

Szépségápolás

Az infrasugárzás a bőrt mélytisztítással megfiatalítja, fokozza rugalmasságát, pórustisztító és sejtregeneráló hatása következtében az öregedési folyamatokat lassítja.
Egy kúra alatt (10-15 alkalom) a bőr akár 5-10 évet is fiatalodhat

A kozmetikák, fitneszszalonok és egészségregeneráló központok is előszeretettel alkalmazzák az infraszaunát erős bőrregeneráló, lazító, bemelegítő-fogyasztó, tisztító, immunrendszert erősítő hatása miatt.

Az infraszauna hatása.

A kezelés végére a hőmérséklet és a hőérzet kiegyenlítődik. Kitűnő eszközt jelent az életenergia és a vitalitás megszerzésére, ill. megtartására, a jókedv, a teljesítőképesség és a siker elérésére.

Az ajánlott infraszauna kezelések száma

Aromaterápia

Zeneterápia

Egészségügyi hatása méregtelenítés

Fájdalomcsillapító hatású

Az infravörös terápiát hatékonyan alkalmazzák Japánban reumás ízületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csontbántalmak esetén. Az öregkori merevség és fájdalmak sok fajtája csökkenthető vagy megszüntethető az infraszauna használatával.

Az infravörös terápiát hatékonyan alkalmazzák Japánban reumás ízületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csontbántalmak esetén. Az öregkori merevség és fájdalmak sok fajtája csökkenthető vagy megszüntethető az infraszauna használatával.

Anyagcsere megbetegedések

Az anyagcsere-megbetegedések igen elterjedtek manapság, ide tartozik például a megnövekedett vércukor-értékkel járó cukorbetegség, a megnövekedett koleszterin-értékkel járó zsíranyagcsere-zavar, illetve a megnövekedett húgysav-értékkel járó köszvény. Az infrasugárzás által keltett rendszeres izzadás - noha az anyagcsere által szabályozott krízishelyzetekben nem - javíthatja az anyagcsere állapotát.

Fejfájás, migrén, orrmelléküreg-gyulladás

A vérerek szűkülete által előidézett görcsös fejfájás esetén segít az infravörös hősugárzás, migrénnél ugyancsak, de elsősorban a krónikus orrmelléküreg-gyulladásnál, a krónikus nátha esetében. Már néhány alkalom a kabinban könnyebbséget hozhat. Egy nemzetközileg ismert amerikai rákkutató lelkesen számolt be saját tapasztalatairól.

Alacsony vérnyomás

Nincs ellenjavallat. Az infraszauna használata ebben az esetben igen jótékony. Alacsony vérnyomású és idősebb felhasználó számára segítséget nyújt abban is, hogy a vérkeringést "lendületbe hozza". Az infrakabin használata általában egészen magas életkorig ajánlott.

Szív és érrendszeri betegségek

Ha a vér sok koleszterint és zsírt tartalmaz, a vér "sűrűbbé" válik, így a vörösvértestek összetapadnak, ami oxigénhiányt eredményez. Az artériák elzáródásával nő a vérnyomás, ami szívinfarktust okozhat. A zsír a sejtek vércukorfelvételét megakadályozza, a sejtek nem tudják hasznosítani a megtermelt inzulint, cukorbetegség alakulhat ki. A cél az, hogy ezeket a folyamatokat az infrasugarakkal pozitívan befolyásoljuk.

Vese működési zavarok

A vese tehermentesítését érjük el a mérgező anyagok kiválasztásával, így a vese működési zavarai miatt keletkező panaszok, mint pl. a boka duzzanata, csökkennek.

Légúti, fül-, orr-, gégészeti megbetegedések, asztma, allergia

Az infravörös fényt használják megfázás kezelésére. A jótékony hatások az infrakabinban erőteljesebben érvényesülnek, mint a lámpás megvilágításnál, tekintve, hogy egész testünket éri az infravörös sugárzás. Elősegíti a letapadt váladék felszakadását, az eldugult fül-, orr-, gégejáratok kitisztulását. Fentiek miatt kiváló hatása van az allergiás, asthmatikus panaszokra is.

Az infravörös sugárzás alkalmazása a rák elleni harcban

Az infravörös sugárzás vizsgálataink során felfedezett, nem várt mértékű méregtelenítési- és immunrendszer-erősítő hatása indokolja az infraszaunák egyre növekvő alkalmazását a rák elleni harcban is - úgy a megelőzésben, mint az utókezelésben egyaránt. A megelőzésben a test ellenállóképességének növelése a cél a rák kialakulásának elkerülése érdekében. Az utókezelésben a rákos beteget tudományosan megalapozott méregtelenítő program keretében szabadítják meg a szabadgyökök terhelésétől, illetve azoknak a tumor agresszív, magas sugárdózisokkal történő kezelése, és a rák elleni kemoterápia miatt adagolt sejtmérgek következtében fellépő bionegatív mérgező hatásától. August Bier professzor, greifswaldi sebész a 20-as években ismertette a láz előnyeit a spontán sebgyulladások esetén és mellrák-daganatok operációi után. Kiújult daganat megjelenése ritkábbá vált. Az eredményes rákterápia alapja a hagyományos műtéti, sugárkezeléses és kemoterápiás kezelés. Az infravörös hőkabinban történő izzadás - amennyiben a terápiába beilleszthető és azzal összeegyeztethető - a rákbetegek átfogó kezelésének kiegészítő módszerének egyik alkotóeleme lehet. Utókezelés és rehabilitáció A szívinfarktust követő utókezelésben már 6-8 hét elteltével, az első rehabilitációs időszakban beilleszthető az infraszaunában történő szaunázás az orvosi programba. A szívkoszorúerek kitágítása által a szív megfelelőbb vérellátást és tápanyag-utánpótlást kaphat. A krónikus gyulladások az infraszaunában történő izzadás segítségével akut, tehát a szervezet által felismerhető módon, a test saját ellenálló-képességének javítása által gyógyíthatók. A balesetek utókezelése során fellépő nem zavartalan sebgyógyulás, illetve spontán sebgyulladások esetén már ismerjük a láz jótékony hatását. A dialízisre szoruló betegek, tehát akiknek mesterséges vesére van szükségük, illetve azok a betegek, akiknek a szervezete mérgező anyagokkal terhelt, a maguk lecsökkent fizikai és pszichikai terhelhetőségével együtt, a legújabb vizsgálati eredmények alapján jobban elviselik a szauna infravörös sugárzását, mint a hagyományos izzadást.

Az idősebbek számára áldás

Az infraszauna használatával kapcsolatosan nincsenek életkorbeli korlátozások. A legjobb természetesen az, ha már gyermekkorban, ifjúkorban vagy akár a középkorú emberek is elkezdik a szaunázást. Különösen az idősebb emberek keresik a meleget és van szükségük arra. A hideg lábak, a hideg kezek felmelegszenek, elérhetik a testhőmérsékletet. Az infravörös hőkabin esti használata megkönnyíti az elalvást, és javítja az éjszakai nyugalmat, elősegíti a mély alvást, javítja az alvás minőségét. A reggeli szaunázás megkönnyítheti és aktiválhatja az előttünk álló nap elindítását. Erről is számos infraszauna-használó számolt be. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni az infravörös sugarak hatásának általános közérzetre és kedélyállapotra való pszichohigiéniai jelentőségét. Egészen újfajta életérzés vett rajtam erőt - halljuk gyakran a infraszauna használata után.